Pravilnik o piškotkih za spletno mesto Webio

To je pravilnik o piškotkih za webio, ki je dostopen na https://webio.si

Kaj so piškotki

Kot je običajna praksa skoraj vseh strokovnih spletnih mest, tudi to spletno mesto uporablja piškotke, majhne datoteke, ki se prenesejo v vaš računalnik, da bi izboljšali vašo izkušnjo. Na tej strani je opisano, katere informacije zbirajo, kako jih uporabljamo in zakaj moramo te piškotke včasih shraniti. Prav tako vam bomo predstavili, kako lahko preprečite shranjevanje teh piškotkov, vendar lahko to poslabša ali “pokvari” nekatere elemente funkcionalnosti spletnih mest.

Kako uporabljamo piškotke

Piškotke uporabljamo iz različnih razlogov, ki so opisani v nadaljevanju. Žal v večini primerov ni standardnih možnosti za onemogočanje piškotkov, ne da bi popolnoma onemogočili funkcionalnost in funkcije, ki jih dodajajo temu spletnemu mestu. Če niste prepričani, ali jih potrebujete ali ne, je priporočljivo, da pustite vklopljene vse piškotke, če se uporabljajo za zagotavljanje storitve, ki jo uporabljate. <strong>Onemogočanje piškotkov</strong> Nastavitev piškotkov lahko preprečite tako, da prilagodite nastavitve v brskalniku. Za to glejte pomoč brskalnika. Zavedajte se, da bo onemogočanje piškotkov vplivalo na delovanje tega in številnih drugih spletnih mest, ki jih obiskujete. Onemogočanje piškotkov bo običajno povzročilo tudi onemogočanje nekaterih funkcij in lastnosti tega spletnega mesta. Zato je priporočljivo, da piškotkov ne onemogočite.

Piškotki, ki jih nastavljamo

  • Piškotki, povezani z obrazciKo posredujete podatke prek obrazca, na primer na straneh za stike ali obrazcih za komentarje, se lahko nastavijo piškotki, ki si zapomnijo vaše uporabniške podatke za prihodnje dopisovanje.
  • Piškotki nastavitev spletnega mestaDa bi vam zagotovili odlično izkušnjo na tem spletnem mestu, vam omogočamo, da nastavite svoje nastavitve glede delovanja tega spletnega mesta, ko ga uporabljate. Da bi si zapomnili vaše nastavitve, moramo nastaviti piškotke, tako da se te informacije lahko prikličejo, kadar koli na interakcijo s stranjo vplivajo vaše nastavitve.
Piškotki tretjih oseb

V nekaterih posebnih primerih uporabljamo tudi piškotke zaupanja vrednih tretjih oseb. V naslednjem razdelku so podrobno opisani piškotki tretjih oseb, s katerimi se lahko srečate na tem spletnem mestu.

  • To spletno mesto uporablja Google Analytics, ki je ena najbolj razširjenih in zaupanja vrednih analitičnih rešitev na spletu, saj nam pomaga razumeti, kako uporabljate spletno mesto in kako lahko izboljšamo vašo izkušnjo. Ti piškotki lahko spremljajo stvari, kot so čas, ki ga preživite na spletnem mestu, in strani, ki jih obiščete, da lahko še naprej pripravljamo zanimivo vsebino.Za več informacij o piškotkih Google Analytics si oglejte uradno stran Google Analytics.
  • Občasno preizkušamo nove funkcije in vnašamo manjše spremembe v način delovanja spletnega mesta. Ko še vedno testiramo nove funkcije, lahko te piškotke uporabimo, da vam zagotovimo dosledno izkušnjo na spletnem mestu in hkrati razumemo, katere optimizacije naši uporabniki najbolj cenijo.

Več informacij

Upamo, da vam je to pojasnilo stvari, in kot je bilo že omenjeno, če obstaja nekaj, za kar niste prepričani, ali potrebujete ali ne, je običajno varneje pustiti piškotke omogočene, če pride do interakcije z eno od funkcij, ki jih uporabljate na našem spletnem mestu. Če še vedno iščete več informacij, nas lahko kontaktirate na enega od naših najprimernejših načinov kontaktiranja:

Posodobljeno: 30. 12. 2023.

Tukaj smo, da vam pomgamo zato ne odlašajte